Elítéltek egy rendőrt, aki 1,1 millió eurót követelt egy vállalkozótól, hogy „elrendezze” az ellene folyó vizsgálatot

Elítélt a bukaresti bíróság egy rendőrtisztet, akit azzal vádolt meg a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), hogy 1,1 millió euró kenőpénzt fogadott el egy vállalkozótól, akinek azt ígérte, segít kedvezően lezárni egy ellene folyó ügyet. A rendőrt 5 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélték, az ítélet nem jogerős.

Marius Aurelian Fleancut a bukaresti bíróság három vádpontban is bűnösnek találta. Az ítélet szerint 4 év és 5 hónap börtönbüntetést kapott kenőpénz elfogadása miatt, 3 évet befolyással való üzérkedésért és 1 év és 3 hónapot azért, mert engedélyezte, hogy illetéktelen személynek titkos információkhoz jussanak. Az ítéletek összevonása után jött ki, hogy legkorábban 5 év és 10 hónap múlva szabadulhat, továbbá a börtönből való kiengedése után öt évre eltiltották a rendőri munkától is. A rendőr egyik bűntársát, Cristian-Nicolae Ploaiét ugyanebben az ügyben 4 év börtönre ítélték – írta meg a Hotnews.

Fotó: Agerpres

A DNA szerint Marius Aurelian Fleancu 2020 februárja és áprilisa között a gazdasági bűnözés elleni ügyosztály rendőre volt, miután a főügyészségtől delegálták azért, hogy vegyen részt egy olyan ügy kivizsgálásában, amelyben Bogdan Savin üzletember, az Ager cégcsoport tulajdonosa ellen csalás miatt indult nyomozás. A rendőr Cristian-Nicolae Ploaie révén felvette a kapcsolatot az üzletemberrel, és több mint egymillió eurót követelt, megígérve, hogy lezárja a csalási ügyet. A rendőr azt állította, hogy megosztja a pénzt az ügyésszel és a főügyésszel az ügyészségen.

Fleancu és bűntársa, illetve az üzletember között több találkozóra is sor került, hogy megbeszéljék a részleteket. A rendőr, hogy bebizonyítsa ajánlatának komolyságát, hozzáférést biztosított Cristian-Nicolae Ploaie számára a szóban forgó aktából származó, nem nyilvános adatokhoz és információkhoz, hogy meggyőzze az üzletembert az ígért segítség valódiságáról.

A hármuk közötti találkozókat az ügyészek figyelték, miután Bogdan Savin üzletember feljelentést tett a DNA-nál.

2020. április végén a közvetítő Cristian-Nicolae Ploaiét tetten érte a DNA, miközben 1,1 millió eurót vett át az üzletembertől, 2020. május 2-án pedig a rendőr Marius Aurelian Fleancut is őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték, majd bíróság elé állították.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?