Hargita megyei „varrógépes” csalókat keres a rendőrség

Neamţ megyei családot csapott be 20 ezer lejjel egy maroshévízi férfi és társai. A károsultak azt remélték, hogy régi varrógépüket eladva 70 ezer euróhoz juthatnak – közölte honlapján a Hargita Megyei Rendőrség.

A románvásári család egy villanyoszlopra ragasztott hirdetésben olvasta, hogy német nemzetiségű gyűjtő régi német varrógépeket és festményeket vásárol 63 ezertől 70 ezer euróig terjedő összegért. A feljelentést tevő 59 éves panaszos 81 éves anyjának volt egy régi varrógépe, ezért felhívták a hirdetésben szereplő telefonszámot.

Egy "doamna Müller" névre hallgató személy válaszolt a hívásra, aki azt kérdezte az idős asszonytól, hogy a varrógép eredetét igazoló okirattal rendelkezik-e. Mivel az idős nőnek ilyenje nem volt, "doamna Müller" azt javasolta neki, hogy lépjenek kapcsolatba egy Alex nevű férfival, aki elmondta nekik, hogy a maroshévízi János nevű ismerősének vannak ilyen okiratai, amelyet jó pénzért át is ad.

Az idős nő meg is kapta János telefonszámát, kapcsolatba léptek vele, és közös megegyezés alapján a románvásári férfi elutazott Maroshévízre, ahol a 40 év körüli Jánossal személyesen is találkozott, és átadott neki körülbelül 20 ezer lejt az okiratért cserébe.

A románvásári család ezek után már nem tudott kapcsolatba lépni azokkal, akik a varrógépet megvásárolták volna, ekkor jöttek rá, hogy becsapták őket, és feljelentést tettek a maroshévízi rendőrségen. A nyomozás még mindig tart, a rendőröknek azonosítaniuk kell az elkövetőket, a felelősségre vonásuk pedig az után következik.

A Hargita Megyei Rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy minden ilyen ajánlatot fenntartásokkal kezeljenek, mert a bűnözők nagyon kreatívak, és kihasználják azokat, akik megbíznak bennük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?