Négyezer eurót csaltak ki egy székelyudvarhelyi férfitől

A Hargita Megyei Rendőrség egy nemrég becsapott székelyudvarhelyi férfi esetével hívja fel újra a lakosság figyelmét arra, hogy ne adjanak ismeretleneknek pénzt. A károsult Németországból vásárolt volna autót, azonban az illető, akire a pénzt bízta, nyomtalanul eltűnt.

A rendőrség székelyudvarhelyi kirendeltségéhez kedden érkezett a feljelentés egy helyi lakostól. A panaszos férfi egy internetes hirdetési oldalon keresztül vásárolt volna autót Németországból. Szintén interneten keresztül kapcsolatba lépett egy számára ismeretlen személlyel, aki vállalta, hogy bizonyos összeg ellenében hazaszállítja az autót, sőt azt is felajánlotta, hogy az árát magával viszi Németországba, és helyben kifizeti a járművet.A két fél március 21-én személyesen találkozott az egyik udvarhelyi benzinkútnál, ahol az autóvásárlásra készülő fél elfogadta a csaló ajánlatát, és átadott neki 4000 eurót.

Miután az ismeretlen átvette a pénzt, telefonon tartották a kapcsolatot. Egy idő után azonban már nem válaszolt a telefonhívásokra, a sértettnek pedig egyértelművé vált, hogy becsapták. Feljelentést tett a rendőrségen, amelynek munkatársai csalás alapos gyanújával nyomoznak az ismeretlen tettes ellen. Az ügyet a székelyudvarhelyi ügyészségnek is továbbították.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak azokra a csalókra, akik mások bizalmát kihasználva csapnak be embereket. Ha bárkivel kapcsolatban gyanú merül fel, akkor értesítsék az illetékeseket a 112-es segélyhívószámon. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?