FRISSÍTVE - Az OTP Bank Románia cáfolja, hogy meglopta ügyfeleiket egy alkalmazottjuk

FRISSÍTVE: Téves információt vett át a Maszol egy helyi portáltól. Nincs valós alapja annak a lapértesülésnek, hogy az OTP Bank Románia egyik alkalmazottja meglopta az ügyfeleket – közölte a magyar tőkéjű bank kommunikációs igazgatója.

A Prahova megyei rendőrség hétfőn közleményt adott ki arról, hogy vizsgálódnak egy banki alkalmazott ellen, aki a gyanú szerint sorozatos informatikai bűncselekményekkel megkárosított ügyfeleket. A rendőrség nem nevezte meg a bankot.

Közleményéből csak az derül ki, hogy a gyanú szerint egy 33 éves nő sorozatos informatikai csalások révén különböző pénzösszegeket tulajdonított el az ügyfelek számláiról. Becslések szerint az okozott kár 15 ezer euróra tehető. A Maszol által is átvett hírt közlő observatorulph.ro szerint a bűncselekmény az OTP Bank Románia egyik ploiești-i fiókjánál történt.

FRISSÍTÉS: Az OTP Bank Románia kommunikációs igazgatója, Farkas Csilla cáfolta a Prahova megyei portál értesülését. Közölte: semmilyen informatikai bűncselekmény nem történt az utóbbi napokban a rendszerükben. "Ha történt volna bármilyen csalás, nyilván tudnánk róla" – jelentette ki.

 

Kimaradt?