Lavinaveszély a Fogarasi-havasokban, lezárták az összes turistautat

A lavinaveszély elérte a 3-as szintet az 5-ösből az 1800 méter feletti magasságokban a Fogarasi-havasokban, ezért itt az összes túraútvonalat lezárták, közölte vasárnap a Nagyszebeni ű Hegyimentő Szolgálat.

„Tekintettel az időjárási helyzetre, úgy döntöttünk, hogy az 1800 méteres magasság feletti turistautakat egyelőre lezártnak nyilvánítjuk. Az önök biztonsága számunkra elsődleges, és ezt az intézkedést a lavinákkal kapcsolatos kockázatok megelőzése érdekében hoztuk meg. A nagyszebeni hegyimentők csapata készen áll arra, hogy segítséget nyújtson és reagáljon bármilyen vészhelyzetre a hegyvidéken. Továbbá arra biztatjuk önöket, hogy élvezzék a hegyek szépségét, de fokozott figyelemmel az időjárási viszonyokra és a kiadott figyelmeztetésekre” – írták a nagyszebeni hegyimentők Facebook-bejegyzésükben.

Emellett a kialakított pályákon kívül téli sportokat űzőknek a hegyimentők azt ajánlják, hogy legyenek teljes mértékben felszerelve felderítő- és mentőfelszereléssel: lavinajelzővel, szondával, lapáttal és lavinahátizsákkal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?