Tízezrek maradtak áram nélkül és összesen több mint félszáz út járhatatlan a hó miatt

Tizennyolc megye 123 településén volt szükség az elmúlt 24 órában a katonai tűzoltók közbelépésére a rossz idő okozta károk elhárítására. Kilenc országútszakaszon és 44 megyei úton nem lehet közlekedni a hó miatt. 

A katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) vasárnapi tájékoztatása szerint az elmúlt nap Argeş, Bákó, Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Giurgiu, Hunyad, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea megyében és Bukarestben kérték a készenléti csapatok segítségét az erős havazás, a hóviharok és a nagy erejű szél miatt.

Sok helyen autókat kellett kiszabadítani a hó fogságából, az úttestre vagy járművekre dőlt fákat, villanypóznákat, lesodort épületelemeket kellett eltávolítaniuk a katonai tűzoltóknak. A hóviharban 24 járműben esett kár.

Fotó: Buzău megyei katasztrófavédelem

Buzău, Vrancea, Brăila és Galac megyében várandós nőknek és dialízisre szoruló betegeknek segítettek eljutni a legközelebbi kórházba, miután autójuk elakadt a hóban.

Kilenc országútszakaszon és 44 megyei úton nem lehet közlekedni a hó miatt, jelenleg Bákó, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galac, Tulcea, Vaslui és Vrancea megyében dolgoznak az utak járhatóvá tételén és a hóban elakadt autók kimentésén.

Hét megye – Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galac, Prahova és Vrancea – 122 településén szünetel az áramszolgáltatás, ez 29 389 fogyasztót érint, a szolgáltatók dolgoznak a hiba elhárításán – számolt be az IGSU.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?