banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

L. Ritók Nórával kezdődik a Pedagógus Fórum új évada

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője lesz a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) Pedagógus Fórumának következő meghívottja. A szervezők tabudöntögető beszélgetéssorozatot ígérnek, amely a személyes kudarcok, kihívások témáját sem kerüli el.

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) Pedagógus Fóruma 2015-ben indult el, azzal a céllal, hogy szakmai segítséget nyújtson a pályakezdő oktatóknak, nevelőknek. A fórum lehetőséget ad a szakmabeliek közötti tapasztalatcserére és olyan problémák megvitatására, amelyre az iskolában nincs lehetőség. A 2021-2022-es évad védnöke, szakmai koordinátora Joós Andrea tanár, tudománykommunikációs szakember.

A KIFOR közleménye szerint a beszélgetéssorozat célja lehetőséget adni a pedagógusoknak, hogy szakértőkkel tudjanak beszélni a tanulás alakulásáról a pandémia közben. „Ezt személyes prizmán keresztül szeretnénk megközelíteni, épp ennek érdekében az idei kiadás egyfajta különkiadásnak számít majd, mivel az előadók személyes történetei kerülnek központba. A kudarcok, kihívások és ezeknek az áthidalása kerül reflektorfénybe. Hiszen számtalanszor abba a kérdésbe ütközik az ember: mi van, ha nem sikerül? Éppen emiatt az évad mottója „az élet cosinusa”, mivel életünk során (görbe) hol lent, hol fent találhatjuk magunkat” – áll a közleményben.

Az előadások tapasztalt és pályakezdő tanároknak szólnak, illetve olyan érdeklődőknek, akik tanári pályán gondolkoznak, esetleg pedagógiát tanulnak. Az 2021-22-es kiadás öt előadást foglal magába, és egy képzés zárja, májusban. Az első meghívott L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője lesz, december 1-én, 17 órától, a beszélgetésre online felületen, Zoomon kerül sor, és bárki ingyenesen regisztrálhat rá november 31-ig itt. További részletek a KIFOR (Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum) Facebook-oldalán olvashatóak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?