banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kutyamentő akciók: befogják a kóbor ebeket Sepsiszentgyörgyön

Hétfőtől a sepsiszentgyörgyi lakónegyedeket járva, célzottan keresik a kóbor kutyákat a szépmezői kutyamenhely dolgozói. Hétfőtől a sepsiszentgyörgyi lakónegyedeket járva, célzottan keresik a kóbor kutyákat a szépmezői kutyamenhely dolgozói.

„Nincs ez rendben. Mindenképp csökkenteni akarjuk a kóbor kutyák számát, még akkor is, ha a menhely rendszerint maximális befogadóképessége körül működik”, mondta Máthé László, aki szerint hétfőtől a menhely dolgozói Sepsiszentgyörgy egy-egy lakónegyedében keresik a kóbor ebeket délelőtt 10-től délután 3-ig. Arra kérik a lakókat, hogy ha kóbor kutyát látnak, hívják a szépmezői menhelyet a 0732717185-ös számon.

Archív felvételek | Fotó: Tega

A Tega arra is felhívja a sepsiszentgyörgyiek figyelmét, hogy a kutyák befogása kábító lövedékkel történik: bár ez fegyver használatát feltételezi, a lövedék nem halálos. Az állat a szer hatása miatt elkábul, de nem szenved maradandó sérülést és nem pusztul el.

Az akció hétfőn az Állomás negyeden kezdődik, kedden az Olt negyedben folytatódik, majd szerdán a városközpontban, csütörtökön a Szemerja negyed, Új negyed és az Őrkő környékén zajlik, pénteken pedig a Csíki negyedben és a Borvíz utca környékén fogják be a kóbor ebeket.

Kutyamentő akciókkal előznék meg a menhelyi ebek altatását Sepsiszentgyörgyön

A város utcáin bóklászó kutyák befogásával párhuzamosan rendszeresítették a nyílt napokat és örökbefogadási akciókat a szépmezői kutyamenhelyen, azzal a nem titkolt céllal, hogy elkerüljék azt a kényszerhelyzetet, hogy egészséges ebeket kelljen elaltatni. Minden hónap első szombatján 10 és 15 óra közt nyílt napot tartanak az AMY Gazdátlan Ebek Egyesületével közösen.

A szerző felvétele

Ugyanakkor a nyílt nap nem csupán örökbefogadási akció, hanem arra is lehetőség, hogy olyan látogatók is játszhassanak, sétálhassanak a kutyákkal, akik még nem döntöttek az örökbefogadás mellett, vagy nincs lehetőségük kutyát tartani, de kedvelik az ebeket.

A megelőzés lenne az egyik legfontosabb dolog, ennek érdekében ingyenes ivartalanítást is biztosítanak, azonban az a tapasztalat, hogy akik nem figyelnek arra, hogy a kutyájuk ne kóboroljon el, nem is viszik ivartalanítani őket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?