Kezdődik a kolozsvári regionális sürgősségi kórház tervezése

A tervek szerint az intézmény 2027 tavaszától fogadhatja majd a betegeket.

A tervezés szakaszába lépett a kolozsvári regionális sürgősségi kórház építése - jelentette be hétfőn az egészségügyi minisztérium. A kórház tervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot a 3TI Progetti Italia-Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project olasz-román cégtársulás nyerte.Kolozsvár madártávlatból | Fotó: Facebook

A szerződés értelmében a konzorciumnak 12 hónap alatt kell elkészülnie a a műszaki megvalósítási projekttel. A szerződés leszögezi ugyanakkor, hogy a cégtársulásnak további 60 hónapig (beleértve az építési munkálatok idejét is) biztosítania kell a műszaki segítségnyújtást, és további 60 hónapig rendelkezésre kell állnia a hibabejelentési időszak idején.
A tervezési és műszaki segítségnyújtási munkálatok költségvetése körülbelül 10 millió euró - derül ki a tárca közleményéből.

A beruházás összértéke 540 millió euró. A finanszírozást a Regionális Operatív Programon (POR) keresztül biztosítják, a tervek szerint a kolozsvári regionális sürgősségi kórház 2027 márciusában kezdheti meg működését.

Az intézmény összterülete meghaladja majd a 150 ezer négyzetmétert. A hétszintes épületet, melyek közül kettőt a föld alá építenek, 849 ággyal és 19 műtővel szerelik majd fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?