Majdnem kétszázötvennel száguldozott a felelőtlen sofőr, két gyermeke is vele utazott

Jogosítvány nélkül maradt az a Szeben megyei gyorshajtó, aki óránkénti 243 kilométeres sebességgel száguldozott az A1-es autópályán, ahol 130 kilométer/h a megengedett sebességhatár – írja az ObservatorNews. A férfi két gyermeke is az autóban utazott.

Nem elég, hogy a sofőr veszélybe sodorta a gyerekek és saját maga életét, még a rendőrök elől is próbált elmenekülni. Végül 16 kilométer üldözés után sikerült elfogni.

Vasárnap a rendőrök egy Szeben megyei férfit értek tetten, aki óránkénti 243 kilométeres sebességgel közlekedett az A1-es autópályán, Szelistye (Săliște) település közelében. Ugyanakkor a férfi nem vette figyelembe a közlekedési rendörök jelzését és továbbhajtott. Végül 16 kilométer megtétele után sikerült megállítani a sofőrt, aki nem viselt biztonsági övet, és gyerekülések nélkül szállított két kiskorút. A férfi nem fogyasztott sem alkoholt, sem pszichoaktív anyagokat – írja közleményében a Szeben megyei rendőrség.

A sofőr jogosítványát 150 napra felfüggesztették, emellett 3480 lejes bírságot szabtak ki rá. A férfit a biztonsági öv használatának elmulasztása és a kiskorúak biztonsági eszközök nélküli szállítása miatt is megbüntették.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Pexels)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?