Kerékpárutak építése vált lehetségessé Szováta és Mezőméhes között

A képviselőház döntésének köszönhetően kerékpárutak létrehozása vált lehetségessé Szováta és Mezőméhes között. Péter Ferenc megyei tanácselnök szerint az turisztikai és gazdasági szempontból is hasznos beruházás lesz. 

A héten a képviselőház döntéshozó házként megszavazta a Marosvásárhely–Mezőméhes, Marosvásárhely–Szováta–Vármező útvonalon a keskeny nyomtávú vasúthoz tartozó földterületek tulajdonjogának átadását a Maros Megyei Tanácsnak.

Illusztráció forrása: Pexels

Ezeken az útvonalakon olyan felszereltségű kerékpárutakat alakítanak ki, mint az Európai Unió más országaiban – nyilatkozta Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke.

„Ezek a bicikliutak elsősorban turisztikai szempontból a régiónak fejlesztési lehetőséget biztosítanak. Hasonló példákat láthatunk Európa szerte is, ahol a bicikliút-hálózat kiépítésének köszönhetően a turisták több napot is eltöltenek az adott régióban, növelve ezzel a helyi közösségek bevételeit” – magyarázta a megyei tanácselnök. Péter Ferenc biztosított mindenkit arról, hogy a jelenleg működő kisvasút útvonala nem változik. Mint mondta, nemcsak, hogy megmarad a kisvasút, de modernizálni és lehetőség szerint bővíteni is szeretnék ezt.

Fülöp László, Szováta polgármestere üdvözölte a projektet, különösen, hogy az üdülőhely a kerékpárosok által gyakran látogatott célpont.

„Szükség van ezekre a bicikliutakra nemcsak természetvédelmi, hanem egészségügyi szempontból is. Ugyanakkor egy olyan kezdeményezés ami segítheti városunk turizmusának fejlődését” – közölte Fülöp László.

A következő lépésben elkészülnek a megvalósíthatósági tanulmányok, a műszaki projekt, valamint a projekt finanszírozási forrásait fogják megkeresni.

Kimaradt?