Kelemen Hunor: érthető a düh is, de az agresszivitás elfogadhatatlan

Tiszteletben tartjuk a gyülekezési szabadságot, a szólásszabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát, viszont elfogadhatatlan a napokban tapasztalt erőszak az utcán és a közösségi médiában, a rasszista rigmusok vagy az antiszemita indíttatásból megfogalmazott halálos fenyegetés – közölte kedden Facebook-oldalán az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor kormányfő-helyettes a járványvédelmi intézkedések elleni tüntetésekre reagált. A politikus szerint a mostani vírushelyzet sokakban szül kilátástalanságot.

„Dühösek vagyunk, hiszen mindannyian vissza akarjuk kapni a szabadságot, amit egy éve megcsonkított a járvány, a napi esetek száma is nő, amely előrevetíti, hogy ennek a nehéz időszaknak még korántsem tartunk a végénél” - írta keddi Facebook-bejegyzésében Kelemen, hozzátéve: „érthető a kilátástalanság és érthető a düh is, ami viszont nem elfogadható, az az agresszió”.

???????? / ???????? ↓ Tiszteletben tartjuk a gyülekezési szabadságot, a szólásszabadságot, a véleménynyilvánítás szabadságát....

Közzétette: Kelemen Hunor – 2021. március 30., kedd

Az RMDSZ elnöke szerint a verbális erőszak maga után vonja a fizikai agressziót is. „Egyik sem lehet a fegyverünk a járvány leküzdésében, márpedig le fogjuk küzdeni a járványt, és egyáltalán nem mindegy, hogy egyénenként és társadalomként lesz-e miért szégyenkeznünk. Most a legfontosabb, hogy egymást segítsük, és ne egymást bántsuk. Én erre kérek mindenkit!” - írta a miniszterelnök-helyettes.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?