Az „aberrált” intézkedések visszavonását kéri a kormánytól az AUR

Az „aberrált” intézkedések visszavonását kéri a kormánytól George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke.

„A tüntetéseket nem lehet elpolitizálni. A tiltakozás minden románé, és végig is fogják vinni, amíg meg nem szűnnek ezek a logikát mellőző, aberrált intézkedések” – üzente a vasárnapi és hétfői, a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedések miatti tüntetések kapcsán Simion egy videofelvételen, amelyet a Facebookon tett közzé.

Az ellenzéki, ugyanakkor szélsőségesen nacionalista AUR társelnöke azt kérte a kormánytól, hogy „a nép jövője érdekében” ne korlátozza az üzletek és a sporttermek nyitva tartását, és nyissa meg az iskolákat. Simion szerint ugyanis a szigorított intézkedések teljesen hatástalanok. A politikus kijelentette: a járvány megfékezését célzó új óvintézkedések elleni tüntetéssorozat „a románok spontán felkelése” volt.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellen Bukarestben és az ország több városában tüntetett a lakosság hétfő este. Bukarestben emberi sérüléseket és anyagi károkat okozó zavargásokra került sor, a rendőrök 188 személyt állítottak elő. Tizenkét csendőr megsérült.

(Nyitókép forrása: George Simion Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?