Bukarest: 188 személyt előállítottak a hétfő esti tüntetés nyomán

FRISSÍTVE- A hétfő esti bukaresti tüntetés nyomán 188 személyt állítottak elő a rendőrök - tájékoztatott kedden Bogdan Berechet, a fővárosi rendőrség vezetője.

Ionel-Cătălin Stegăroiu, a fővárosi csendőrség parancsnoka pedig arról tájékoztatott, hogy 12 csendőr megsérült, hárman közülük kórházi ellátásra szorultak.

Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellen Bukarestben és az ország több városában tüntetett hétfő este a lakosság. Egyes helyszíneken a tiltakozás idegengyűlöletbe csapott át.

Bogdan Berechet közölte, mind a 188 előállított személyt azonosították, lefényképezték és ujjlenyomatot vettek tőlük a rendőrségen. A legtöbbjüket meg is bírságolták, közöttük a nyolc szervezőt is. Eddig 22 bírságot róttak ki több mint 200.000 lej értékben. A rendbontókat kihallgatják, és mindenkit azonosítani fognak, aki vétkes a rongálásokért és a közrendháborításért - nyomatékosította a rendőrparancsnok.

A fővárosi rendőrség hatósági közeg megsértése, közrendháborítás, rongálás, gyújtogatás, minősített lopás, a lőfegyverek és lőszerek rendjének be nem tartása és veszélyes tárgyak (kés) illegális viselése miatt indított vizsgálatokat. Bogdan Berechet tájékoztatása szerint kirakatokat, utcai bútorzatot, buszmegállókat, járműablakokat törtek össze a zavargás résztvevői.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Ionel-Cătălin Stegăroiu beszámolója szerint a SARS-CoV-2 járvány megfékezését célzó új óvintézkedések elleni tüntetés éjfél körül vesztette el békés jellegét. Ekkor a tüntetők egy része a Győzelem (Victoriei) térről a Római tér (Piaţa Romană) felé indult, majd minden ok nélkül letelepedett az úttestre.

Három tüntető hirtelen megváltoztatta az útirányát, és amikor a csendőrök megpróbálták igazoltatni őket és megtudni, merre tartanak, az illetők kezelhetetlenné, sőt, agresszívvá váltak. Miután a hatóságok ártalmatlanították őket, az úttestet elfoglaló csoport kemény tárgyakkal kezdte dobálni a rendfenntartókat, emberi sérüléseket és anyagi károkat okozva - idézte fel a történteket a csendőrparancsnok.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?