Kelemen Hunor: A választások összevonása nem változtat semmin, ugyanúgy az erdélyi magyar érdek érvényesítése a tét

A koalíciós pártok vezetői szerdán este bejelentették: összevonják és június 9-én szervezik meg az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerint a magyaroknak győzniük kell az önkormányzatokban, és meg kell őrizniük európai képviseletüket.

„Nem félünk tőle, a munkát elvégeztük, sőt jól végeztük az elmúlt években, bátran állunk közösségünk elé. A választások összevonása nem változtat a téten: nekünk az erdélyi magyarok érdekét kell érvényesíteni 2024-ben is” – fogalmaz üzenetében a Facebook-oldalán az RMDSZ elnöke.

„A magyaroknak győzniük kell az önkormányzatokban, és meg kell őriznünk európai képviseletünket. Csak így tudjuk megvédeni közösségünket a román szélsőségesektől: ha mi irányítjuk a magyarlakta településeket, erős képviseletünk van Bukarestben és Brüsszelben” – írja a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor szerint hatalomtechnikai játszmákról túl sokat beszéltek már az elmúlt időszakban, „akikre viszont egyáltalán nem jutott idő, az az állampolgárok”. Az RMDSZ elnöke ugyanakkor kiemelte, ennek az évnek települések további fejlesztéséről és az Európai Unió jövőjéről kell szólnia, nem a politikai játszmákról. „A nagy zajban azt gondolom, szükség van a józan és hiteles hangokra, és ezek vagyunk, leszünk mi” – zárta üzenetét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?