banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Jövő héten dönthet a kormány a költségvetés-kiigazításról

A kormány vélhetően jövő heti ülésén fogadja el a 2021-es év első költségvetés-kiigazításáról szóló sürgősségi rendeletet – jelentette ki hétfő este Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, hozzátéve, a GDP-arányos költségvetési hiány nem fogja meghaladni a 7,3 százalékot.

A koalíciós pártok vezetőinek ülését követően a médiának nyilatkozó RMDSZ-elnök azt mondta, még folynak az egyeztetések a miniszterek és a kormányfő között, de ezek néhány napon belül lezárulnak, és feltehetően jövő héten fogadja el a kabinet az idei év első költségvetés-kiigazítását, amelyet majd egy újabb követ, vélhetően novemberben.

Kelemen hozzátette, „természetesen az igénylések nagyobbak, mint a lehetőségek”, meglátása szerint azonban a hétfői egyeztetést követően rendeződnek az eddigi nézeteltérések.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, azoknak a minisztériumoknak a büdzséjét egészítik ki „a lehetőségek függvényében”, amelyek esetében ez indokolt, és jó az eddigi költségvetés-végrehajtásuk. Példaként az egészségügyi minisztériumot említette, de többletalapokban részesül a fejlesztési minisztérium alárendeltségében működő Országos Beruházási Vállalat és a helyi fejlesztések országos programja is.

Az RMDSZ-elnök ugyanakkor leszögezte, a GDP-arányos államháztartási hiány nem fogja meghaladni a 7,3 százalékot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

(Címlapképi illusztráció: Kormányhivatal)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?