Kelemen Hunor szerint a kormányzás szempontjából nincs relevanciája Florin Cîţu amerikai ügyeinek

Florin Cîţu amerikai dossziéi a miniszterelnök múltjához tartozó személyes ügyek, a több mint 20 évvel ezelőtt történteknek nincs relevanciájuk a jelenlegi kormányzás tekintetében – jelentette ki hétfő este Kelemen Hunor kormányfőhelyettes.

A koalíciót alkotó pártok vezetőinek egyeztetését követően az RMDSZ elnöke rámutatott, nem volt vita erről a témáról a koalíciós ülésen. „Az ülés vége felé kollégám, az USR vezetője, Dan Barna kormányfőhelyettes feltett egy kérdést ezzel kapcsolatban, amelyre kapott is választ a miniszterelnöktől. Majd ő elmondja, mi volt ez a válasz” – fogalmazott Kelemen, hozzátéve, nem tartja helyénvalónak, hogy kommentálja a koalíciós partnerek problémáit.

Az RMDSZ elnöke leszögezte, a több mint húsz évvel ezelőtti történéseknek politikai szempontból nincs relevanciájuk a kormány jelenlegi tevékenységét illetően.

„Ha jól megy a kormányzás, ha vannak eredmények, azt jelenti, hogy jól végeztük a dolgunkat. Ha nem működik jól a kormányzás, minden bizonnyal mindannyiunknak lesznek problémai. De ha nem megy jól a kormányzás, az nem azért van, ami 20-21 évvel ezelőtt az Egyesült Államokban történt” – nyomatékosította.

Kelemen Hunor úgy véli, Florin Cîţunak beszélnie kellett volna ezekről az ügyekről, amikor kérte a támogatást a miniszterelnöki kinevezéshez, de hozzátette, nem haragszik rá, amiért ezt elmulasztotta megtenni.

„Megtehette volna, de ez nem történt meg. Én nem haragszom emiatt Florin Cîţura” – fogalmazott.

(Címlapképi illusztráció: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?