Europol: egy liternyi vodkának megfelelő alkohol elfogyasztása után ülhetett volánhoz a fiatal Cîţu

Florin Cîţu kormányfőt több mint húsz évvel ezelőtt, diákkorában 0,161-es alkoholtartalommal a vérében csípték el a volánnál az Amerikai Egyesült Államokban. Az Europol kiszámolta: ez az alkoholtartalom egy liternyi erős italnak vagy több üveg bornak felel meg.

Megszerezte Florin Cîţu kormányfő több mint húsz évvel ezelőtti bűnügyi dossziéját a Mediafax hírügynökség. A dokumentumból kiderül, hogy 2000. december 3-án az amerikai rendőrség 0,161-es alkoholtartalmat állapított meg a jelenlegi román kormányfőnél, miközben a megengedett mennyiség a sofőrök esetében 0,08 volt.

Az Europol rendőrszakszervezet szerint ez körülbelül egy liter erős ital (whisky, vodka), öt üveg (750 ml) bor vagy nagyon sok üveg (500 ml) sör elfogyasztását jelenti. „Florin Cîţu tette semmiképp sem egyszerű vétség, ahogy ő megpróbálta beállítani, hanem valódi bűncselekmény” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében az Europol.

Florin Cîțut több mint 1300 dollárra bírságolták, és két napot fogdában kellett ülnie ittas vezetésért az Amerikai Egyesült Államokban.

(Címlapfotó: gov.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?