Jóváhagyták a versenyvizsgák szervezését az oktatásban megüresedett álláshelyekre

Olyan memorandumot fogadott el szerdai ülésén a kormány, amellyel jóváhagyja versenyvizsgák szervezését a közoktatásban és felsőoktatásban megüresedett álláshelyekre.

A kormány tájékoztatása értelmében a memorandum lehetővé teszi az állami felsőoktatási intézmények számára, hogy a 2022–2023-as egyetemi év első félévében versenyvizsgát hirdessenek bizonyos megüresedett vagy ideiglenesen megüresedett álláshelyekre, illetve olyan újonnan létrehozott álláshelyekre, amelyeket vissza nem térítendő külső forrásokból vagy az országos helyreállítási tervvel (PNRR) lehívott alapokból finanszíroznak.

Illusztráció forrása: Agerpres

A versenyvizsgák meghirdetésének szükségességét egyrészt a nyugdíjba vonulások indokolják, a felsőoktatási intézményeknek ugyanis biztosítaniuk kell az oktatási és kutatási folyamat folytonosságát, másrészt a vissza nem térítendő külső forrásokból vagy PNRR-finanszírozással megvalósuló projektek gyakorlatba ültetéséhez biztosítani kell a megfelelő személyzeti struktúrát – érvelt az oktatási minisztérium.

Emellett a közoktatásban is versenyvizsgát kell hirdetni bizonyos álláshelyek betöltésére – tették hozzá a tájékoztatásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?