banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Ioana Mihăilă jelenlegi államtitkárt jelöli egészségügyi miniszternek az USR-PLUS

Fotó: AgerpresIoana Mihăilă jelenlegi államtitkárt, endokrinológus szakorvost jelöli egészségügyi miniszternek a múlt héten menesztett Vlad Voiculescu helyére az URS-PLUS – közölte szerdán a pártszövetség. Az új tárcavezető szerda este teszi le az esküt.

Első nyilatkozatában a miniszterjelölt konkrét segítséget ígért a kórházaknak a járvány okozta nehézségek leküzdéséhez. „Orvos vagyok, és tudom, hogy milyen problémákkal küszködnek a kórházak és a kollégáim a járvány kitörése óta. A munkatársaimmal azon fogunk dolgozni, hogy segítsünk rajtuk” – jelentette ki.

Ioana Mihăilă 1980-ban született Nagyváradon, szakmáját tekintve endokrinológus szakorvos. Az év elejétől államtitkárként tevékenykedett az egészségügyi minisztériumnál, ő felelt a külföldi alapokból megvalósított egészségügyi beruházások kezeléséért, illetve az országos helyreállítási terv egészségüggyel kapcsolatos részének kidolgozásáért.

Az új tárcavezető a múlt héten menesztett Vlad Voiculescut váltja tisztéségében. Ioana Mihăilă lesz a negyedik egészségügyi miniszter a koronavírus-járvány terjedése óta. Kinevezéséről az államfő dönt. 

Klaus Iohannis már közölte is, hogy aláírja Ioana Mihăilă kinevezését, az új miniszter szerda este teszi le az esküt a elnöki hivatalban. Az álllamfő közölte: reformokra van szükség az egészségügyben, azért kell dolgozni, hogy jobb és biztonságosabb kórházaink legyenek, többnyire erről fog beszélni az új tárcavezető beiktatási ceremóniáján. Megjegyezte azt is, hogy helyesnek tartja a kormányátalakítást

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?