banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Ciolacu szerint „a politikai éretlenség válsága dúl” a kormánykoalícióban

Marcel Ciolacu, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint a kormánykoalícióban „a politikai éretlenség válsága dúl”.

„Így van ez, ha a koalíció megálmodója, Klaus Iohannis elnök megszegte az alkotmányt, és olyan embereket tett egymás mellé, akiknek semmi közük egymáshoz, és most saját érdekeik miatt veszekednek” – vélte Ciolacu a TVR 1 hétfő esti műsorában.

Véleménye szerint most Klaus Iohannis államfők azért nem lép közbe a válság megoldása érdekében, „mert szégyelli magát, szégyelli bevallani, hogy nagy hibát követett el”.

Mint emlékezetes, a tavaly decemberi parlamenti választások győztese a PSD volt, de egyedül nem tudott többséget kialakítani a kétkamarás parlamentben, és a 2014-ben a Nemzeti Liberális Párt (PNL) éléről elnöknek választott Iohannis a volt pártja körül kialakult jobbközép koalíciónak adott kormányalakítási megbízást. A PSD szerint ezzel megszegte az alkotmányt, mert nem a győztes pártot kérte fel kormányalakításra, az elnöknek viszont annak kell adnia megbízást, aki képes többséget kialakítani a parlamentben.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu | Fotó: Agerpres)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?