A miniszterelnök szerint nem szakmai oka volt Andreea Moldovan államtitkár menesztésének

A koronavírus-járvány harmadik hullámában országos karantén bevezetése nélkül kezdett el csökkeni az esetszám – hívta fel a figyelmet hétfő este Florin Cîţu kormányfő.

„Mindig mondtam, hogy nem értek egyet az ország teljes karantén alá helyezésével. De nem csak én, az államelnök is ezen a véleményen volt. Azt mondtuk, kezelni tudjuk a helyzetet, és íme, a harmadik hullám anélkül kezdett el csökkeni, hogy országos karantént vezettünk volna be, hogy a gazdaságot teljesen lezártuk volna. Minden nap csökkenek az eset száma, és az intenzív terápián is napról napra kevesebben vannak” – jelentette ki Florin Cîţu a Digi24 hétfő esti műsorában.

Azt állította ugyanakkor, hogy Andreea Moldovan egészségügyi államtitkár menesztésének nem a települések karantén alá helyezési módját módosító rendelet volt az oka, hanem inkább az a tény, hogy a rendelettel kapcsolatban nem tartották be az előírt eljárást.

„Senki nem vonja kétségbe, hogy Andreea Moldovan jó orvos. Én azonban nem akarom, hogy az általam vezetett kabinetben megszegjék az eljárásokat. Márpedig ebben az esetben lábbal tiporták a törvényes eljárást” – magyarázta.

(Nyitóképen: Andreea Moldovan | Fotó: az egészségügyi minisztérium Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?