Arafat pontosított – félretájékoztatott a menesztett egészségügyi államtitkár

Félretájékoztatott Andreea Moldovan menesztett egészségügyi államtitkár, amikor sajtótájékoztatóján azt állította, nem volt szükség az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) jóváhagyására a települések karantén alá helyezési kritériumairól szóló miniszteri rendelet közzétételéhez – derül ki Raed Arafat belügyi államtitkár péntek esti nyilatkozatából.

Mint ismert, a miniszterelnök többek között azért menesztette Andreea Moldovant és Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert, mert a tudta nélkül jelentették meg a Hivatalos Közlönyben a szóban forgó rendeletet. A kormányfő a CNSU-t is irányítja. Andreea Moldovan pénteken egy sajtótájékoztatóján azt mondta: a jogszabályt a vészhelyzeti bizottság munkáját segítő műszaki-tudományos csoportban két napon át vitatták meg, Raed Arafat is tudott róla, és nem kellett jóváhagyatni a CNSU-val.

A Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatában a belügyi államtitkár ezt megcáfolta. Raed Arafat idézett a műszaki-tudományos csoport működési szabályzatából, amely szerint a tanácsadói testület nem hozhat önálló döntéseket, csak javaslatokat terjeszt jóváhagyásra a CNSU elé, és az országos vészhelyzeti bizottság ezek alapján hozza a határozatait. A települések karantén alá helyezési kritériumairól nem született határozat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Mint ismert, a tavaly decemberben beiktatott hárompárti koalíciós kormányban válságot okozott az egészségügyi miniszter leváltása, az USR–PLUS kijelentette, hogy megvonja a politikai támogatást a miniszterelnöktől.

Kapcsolódók

Kimaradt?