banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Cioloş szerint Cîţu még mindig nem adott magyarázatot arra, hogy miért menesztette Vlad Voiculescut

Florin Cîţu miniszterelnök még mindig nem adott „koherens magyarázatot” arra, hogy miért menesztette Vlad Voiculescut az egészségügyi miniszteri tisztségből – jelentette ki csütörtökön Dacian Cioloş.

A Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke szerint a kormányfő sem az eddigi nyilatkozataiban, sem telefonbeszélgetésük alkalmával nem mondta el, mik a valós okai Voiculescu leváltásának. „Egy miniszterelnök nem álmában értékeli ki a miniszterek munkáját, hogy aztán reggel váltsa le őket, anélkül hogy ezt közölné velük vagy a koalíciós partnerekkel. A személyes bosszúságok és az imidzs-stratégiák nem vehetik át az objektív kiértékelés helyét” – fogalmaz egy Facebook-bejegyzésben Cioloş.

A PLUS vezetője hozzáteszi, senki nem kérdőjelezi meg a kormányfőnek a minisztercserékhez való alkotmányos jogát, a kormánykoalíció azonban felállított néhány „elemi együttműködési szabályt”, amelyeket be kellene tartani.

„Mi lenne, ha a mi törvényhozóink nem úgy szavaznának a parlamentben a kormány tervezeteivel kapcsolatban, ahogyan abban előzőleg megállapodtak a koalícióban? Végül is ez is alkotmányos lenne. Azért léptünk be ebbe a koalícióba, hogy véghez vigyük a felvállalt reformokat. Ehhez csak néhány legitim dolgot kérünk: kiszámíthatóságot, komolyságot és egy olyan miniszterelnököt, akivel bizalommal és nyitottan együtt tudunk dolgozni” – írja még Dacian Cioloş.

(Címlapképen Dacian Cioloş. Fotó forrása: a politikus Facebook-oldala)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?