Ifjúsági irodát nyit a sepsiszentgyörgyi önkormányzat

Még ebben a hónapban megnyílik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által létrehozott ifjúsági iroda, ahol a fiatalok nem csupán hivatalos ügyeiket intézhetik, hanem alkalmas lesz különböző gyűlések megszervezésére és projektek lebonyolítására.

A városháza a Művész Mozival szemközt lévő épületben rendezte be az ifjúsági irodát abból a felismerésből kiindulva, hogy a fiatalok idegenkednek a polgármesteri hivatalhoz fordulni tájékoztatásért és eligazításért és általában hivatali ügyintézésért.

A különálló irodát a sepsiszentgyörgyi fiatalok közösségi tereként gondolták ki, ahová bárki bármikor betérhet. Az ifjúsági iroda többek között tájékoztatást nyújt az Erasmus mobilitási programról, folyamatosan kapcsolatot tart az iskolai diáktanácsokkal és ifjúsági szervezetekkel és koordinálja a városháza gyakornoki programját, sorolta Vargha Fruzsina alpolgármester. 

Hozzátette: a Martinovics Ignác utca, mozi felőli sarkán lévő épületet felújították és zajlik a berendezése, hogy október 29-én megnyithassák a fiatalok számára. Az ifjúsági iroda három alkalmazottal fog működni, ebből két személyt már foglalkoztatnak a városháza különböző irodáiban, hogy megtanulják a hivatal működését, illetve egy harmadik állást is meghirdettek, amelyre várják szintén fiatalok jelentkezését.

Vargha Fruzsina elmondta: az október 29-i irodamegnyitón egy ifjúsági programot is szerveznek az érvényes járványügyi szabályok betartásával, illetve ugyanakkor fogja ismertetni az alpolgármesteri mandátuma első évének beszámolóját is.

(Címlapképen Vargha Fruzsina alpolgármester | Fotó: Sepsiszentgyörgyi Önkormányzat)

Kapcsolódók

Kimaradt?