Gyermekparadicsom a Napocska napköziben

A csíkszeredai Fűzfa negyedben található Napocska napközi otthon – ami egy komoly konyharendszerrel is rendelkezik – a második tanévet zárja. Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy a nagyrészt önkormányzati költségvetésből megvalósított új intézmény jól lett pozícionálva és hosszú távon tudja teljesíteni küldetését. Az ovisok számára a legjobb szolgáltatást nyújtja, egy modern gyerekbarát környezetben – hangzott el Sógor Enikő alpolgármester, Kopacz Erika óvodavezető és Korodi Attila polgármester közös sajtótájékoztatóján pénteken az oktatási intézmény udvarán.

„A 18,8 millió lej összköltségvetésű, a városháza által koordinált és nagyrészt önkormányzati költségvetésből megvalósított beruházásnak köszönhetően egy modern, az óvodai hálózatot kiszolgáló konyharendszerrel rendelkező komplex napköziotthon, egy igazi gyermekparadicsom valósult meg” – jelentette ki a hargitai megyeszékhely első embere. Korodi megjegyezte: a Helyi Fejlesztések Országos Programján (PNDL) keresztül, a kormány közel 2 millió lejjel támogatta a kivitelezést, melynek során fontos volt a jó megközelíthetőség, ezért új parkolókat is kialakítottak az ANL tömbházak mögött. „Az óvoda már a második évet zárja és bebizonyosodott, hogy jó oktatási intézményként szolgálja a gyerekek oktatását és gondozását” – hangsúlyozta az elöljáró.

A szerző felvételei

„3200 négyzetméter udvar, korszerű játszótéri elemekkel, 1000 négyzetméter épület, nyolc csoport, 172 gyermek, kompetens személyzet – sorolta a fontosabb számokat Sógor Enikő. Az alpolgármester kiemelte: a Napocska napközi otthon etalon, és azon dolgoznak, hogy minden oktatási intézmény hasonló szintűvé váljon.

Az elöljárók tájékoztatását követően Kopacz Erika óvodavezető bemutatta a korszerű intézményt a sajtó képviselőinek. Az udvar egyik részén Zöldkertet alakítottak ki, ahol az óvodás csoportok a kertészkedéssel ismerkedhettek meg. A magaságyásokban buja zöldségek sorjáztak: retek, saláta, borsó, murok. „Büszkék vagyunk a kertünkre, mely által a gyermekekben erősödhet az ökológiai, környezetvédelmi tudatosság és megtanulják megóvni környezetüket. A zöldhét keretében elektronikai hulladékgyűjtést is szerveztek” – magyarázta az igazgató.

Az épületbe lépve modern, tágas tér és otthonos hangulat fogad. Ebédidő lévén az óvodáscsoportok éppen az étkezőhelyiségekben tartózkodtak. Minden tanteremhez, külön ebédlő tartozik. Az intézmény berendezése gyermekbarát. A folyosókon különböző kiállítások dicsérték a lurkók, szülők kreativitását. Látható volt virágkiállítás és divatbemutató újrahasznosítható anyagokból készült ruhákból. „Megtiszteltetés, hogy belakhattuk ezt az óvodát, ami a gyerekek és szülők nem is óvodának, hanem palotának értékelnek” – jegyezte meg az esemény végén az óvodavezető.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?