Forgalomfigyelő rendszerrel teszik hatékonyabbá a szatmári tömegközlekedést

Véget ért a közbeszerzési eljárás, és mint kiderült, az Orange Romania építi ki Szatmárnémetiben a forgalomfigyelő és e-ticketing rendszert, amely egyrészt a tömegközlekedést hivatott hatékonyabbá tenni, másrészt pedig a jegyvásárlást teszi könnyebbé.

A rendszerhez tartoznak többek között a buszokra felszerelt forgalomfigyelő eszközök, a megállókba kihelyezett monitorok, automata jegy- és bérletkezelők, megfigyelőkamerák és különböző, a forgalmat ellenőrző softverek. A projekt összértéke 7 117 046 lej.

Kereskényi Gábor polgármester csütörtökön írta alá a kommunikációs cég képviselőivel a kivitelezési szerződést.Aláírták a szerződést | Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala

„Évek óta folyamatosan javítjuk a közösségi közlekedés színvonalát. A megfigyelő-rendszer használatával jelentősen javul majd a tömegközlekedés minősége, akárcsak az új, Fabricii utcai állomás megépítésével és a 24 darab új autóbusz vásárlásával” – nyilatkozta a szerződés aláírását követően a polgármester.

Amint a kivitelező elkészül a rendszer kiépítésével, megkezdheti működését Szatmárnémeti új autóbuszterminálja, amely a XXI. századi követelményeknek megfelelő körülmények között várja a vidékről érkező utasokat, és teremt lehetőséget arra, hogy azok a helyi tömegközlekedés autóbuszaival bárhová eljuthassanak Szatmárnémeti területén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?