Felújították a magyar hallássérült gyermekek 135 éves kolozsvári iskoláját

Kettős ünnepség helyszíne volt hétfőn a felújított kolozsvári Kozmutza Flóra Hallássérültek Iskolája, az ország egyetlen olyan intézménye, amelyben magyar anyanyelvű hallássérült gyermekeknek biztosítanak speciális oktatást.

Idén 135 éves fennállását ünnepli a 2012 óta Kozmutza Flóra nevét viselő speciális oktatási intézmény, amely ettől a tanévtől felújított épületszárnyba költözhetett, a legkorszerűbb, 21. századi követelményeknek megfelelő osztálytermeket, jól felszerelt kerámia-, illetve képzőművészeti termet, informatikai és multifunkcionális labort, valamint gyógyterápiás szobát vehettek birtokba a tanulók és pedagógusok.

„Kiemelten fontos számunkra a Kozmutza Flóra Hallássérültek Iskolája, hiszen olyan magyar pedagógusok, szakemberek dolgoznak itt, akik megérdemlik, hogy a legmodernebb technológiával, megújult épületben fejtsék ki tevékenységüket, mert a munkájuk egyedi és hiánypótló egész Kolozs megyében, sőt, az egész országban. Ezért is hatalmas öröm, hogy 7,5 millió lejes összértékű európai uniós pályázat révén hozzájárulhatunk a minőségi magyar speciális oktatás biztosításához” – idézte Vákár Istvánt, a Kolozs Megyei Tanács alelnökét a megyei RMDSZ közleménye.

A 135 éve alapított fellegvári Kozmutza Flóra speciális iskola jelenleg hallássérüléssel, részképesség-zavarokkal, értelmi akadályozottsággal, autizmus spektrum zavarral és más komplex szükségletekkel élő magyar gyermekek számára biztosít minőségi és gyermekcentrikus oktatást és fejlesztést kis létszámú csoportokban.

Kapcsolódók

Kimaradt?