banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

FRISSÍTVE - Feljelentést tett Asztalos Csaba a halálos fenyegetés ügyében

Fotók: MaszolFRISSÍTVE - Asztalos Csabát, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNDC) elnökét halállal fenyegető üzenet jelent meg pénteken Bukarest egyik legforgalmasabb terének buszmegállójában, a belügyminisztérium közelében.

Az ismeretlen tettes a hirdetéseknek fenntartott felületre többek között ezt írta: „Halál Asztalos Csabának és a CNCD-nek. Kövessétek Ceaușescut”. Az esetről beszámoló G4media emlékeztet, hogy hasonló tartalmú romaellenes üzenet jelent meg korábban a főváros egy másik buszmegállójában is.

Megkerestük Asztalos Csabát, aki nem kívánta különösebben kommentálni a fenyegetést. „Mit mondhatnék? Mi folytatjuk a munkánkat” – jelentette ki a CNCD elnöke.

FRISSÍTÉS - Asztalos Csaba szombaton bűnvádi feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. A Maszolnak elmondta, hogy kollégái kérésére gondolta meg magát és döntött úgy, hogy nem hagyja válaszlépés nélkül az ügyet. Döntésében közrejátszott, hogy a fenyegetés a CNCD-nek is szólt, tehát az egész intézményt érinti. 

Asztalos Csaba megjegyezte: aggasztónak tartja, hogy az elmúlt napokban több, kisebbségekhez tartozó személyt érték uszító jellegű támadások, például a járványvédelmi intézkedések elleni tüntetéseken Raed Arafat államtitkárt és Dominic Fritz temesvári polgármestert. Hangsúlyozta, a véleménykülönbségek semmilyen formában nem indokolják az uszítást és a gyűlöletkeltést.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?