banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Elkészült a szakjelentés: gázfelhő okozta a robbanást

Fél évvel a crevediai tragédia után elkészült az INSEMEX szakjelentése; ez alapján gázfelhő alakult ki a térségben, ahol tavaly hatan meghaltak és tucatnyian megsérültek, amikor az autógáz-töltőállomás felrobbant.

Fotó: Infotrafic/archív felvétel

A Digi24 tájékoztatása alapján a szakhivatal arra a megállapításra jutott, hogy a crevediai LPG-kút felett, mintegy 40 méteres körzetben gázfelhő alakult ki. Azt viszont pontosan nem tudták megállítani, hogy az mitől gyulladt be: lehetett egy meggyújtott cigaretta, de akár még a munkások öltözékének súrlódása is kiválthatta a szikrát, ami a tragédiához vezetett.

A tévécsatorna emlékeztetett, hogy párhuzamos több nyomozás zajlik az ügyben. A fővárosi ügyészség a töltőállomás tulajdonosai, Ionuț Doldurea és Cosmin Stângă ellen indított eljárást. Ők jelenleg háziőrizetben vannak. Az ügyészség alapján a tragédia akkor következett be, amikor cseppfolyósított gázt fejtettek át egyik tartályból a másikba. Az LPF-állomás engedély nélkül működött amikor augusztus 26-án bekövetkezett a robbanás, amelynek következtében hat személy az életét veszítette, és több mint ötvenen súlyos égési sérülésekkel kerültek kórházba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?