Fogdában maradnak a crevediai LPG-állomás tulajdonosai

A bukaresti törvényszék csütörtökön a crevediai LPG-állomás tulajdonosai előzetes letartóztatásának 30 napos meghosszabbításáról döntött, elutasítva a gyanúsítottak fellebbezését.

A főváros ötödik kerületi bírósága szeptember 28-án rendelte el Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă vizsgálati fogságának meghosszabbítását.

A két gyanúsított a Flagas kft. társtulajdonosai. A cég azt az autógáz-töltőállomást működtette, ahol augusztus 26-án több robbanás történt, öt személy halálát és mintegy 50 ember megsérülését okozva. A robbanásban és az azt követő tűzben házak tucatjai mentek tönkre.

Fotó: Agerpres

A tragédia akkor következett be, amikor cseppfolyósított gázt fejtettek át egyik tartályból a másikba. Az LPG-állomást 2020 óta tűzvédelmi engedély nélkül működtették.

Az előzetes letartóztatásukat kérő legfőbb ügyészség indoklása szerint a két tulajdonos legalább 3 éven át rendszeresen a cseppfolyósított gáz szállítására, tárolására és átfejtésére vonatkozó törvényi rendelkezések ismételt megsértésével működtette a crevediai LPG-állomást, és a rendszeres szabálysértés katasztrófához vezetett, amely öt ember halálát, 56 ember testi sérülését, hat ház teljes, 86 ház részleges pusztulását okozta. Mindezek mellett a robbanás jelentős károkat okozott a mentőcsapatok és civilek járműveiben és javaiban.

Az ügyészség szerint a büntetőügynek 158 sértettje lehet. Eddig 90 sértettet hallgattak ki, 81-en polgári peres félként csatlakoztak az ügyhöz. Az általuk követelt kártérítés összege 8 510 000 euró és 371 300 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?