Crevediai robbanás: 81-en csatlakoztak polgári peres félként az ügyhöz

A crevediai LPG-állomás tulajdonosai vizsgálati fogságának meghosszabbítását kérik az ügyészek; indítványukról a bukaresti ötödik kerületi bíróság fog dönteni – közölte szerda este a legfőbb ügyészség.

A tájékoztatás szerint az ügyészek azt kérik, hogy Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă a 30 napos vizsgálati fogságuk letelte után újabb 30 napra, vagyis október 6-ától november 4-éig maradjanak előzetes letartóztatásban.

Fotó: Agerpres

A hatóság azzal indokolja kérését, hogy a két töltőállomás-tulajdonos három éven át elkövetett, rendszeres szabálysértése katasztrófához vezetett, amely öt ember halálát, 56 ember testi sérülését, hat ház teljes, 86 ház részleges pusztulását okozta. Mindezek mellett jelentősek a mentőcsapatoknak és civileknek a robbanás másfél kilométeres körzetében levő járműveiben és javaiban okozott károk.

Az ügyészség szerint a büntetőügynek 158 sértettje lehet. Eddig 90 sértettet hallgattak ki, 81-en polgári peres félként csatlakoztak az ügyhöz. Az általuk követelt kártérítés összege 8 510 000 euró és 371 300 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?