Elindítja a rágalmazási pert Parászka Boróka ellen a marosvásárhelyi rádiós

Ahogyan korábban kilátásba helyezte, rágalmazási és erkölcsi kártérítési pert indít Parászka Boróka ellen Kiss Dénes. A rádiós döntését Facebook-oldalán jelentette be a héten, azt követően, hogy tavaly decemberben az ügyészség vádemelés nélkül lezárta ellene a kollegája feljelentése nyomán indított vizsgálatot.

Ezt a fotót csatolta Parászka Boróka 2020-ban ahhoz a Facebook-bejegyzéshez, amelyben bántalmazással vádolta meg Kiss Dénest | Fotó: Parászka Boróka Facebook-oldala/archív felvétel

Amint a Maszolon korábban megírtuk, mindkét újságíró a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségében dolgozott, amikor 2020. áprilisában Parászka bántalmazással vádolta meg Kisst. Facebook-bejegyzésében több évnyi zaklatással és „verbális abúzussal” gyanúsította meg munkatársát. Az ügyészség tavaly decemberben bizonyíthatóság hiányában, vádemelés nélkül lezárta az ügyet. Kiss már amikor felmentéséről hírt adott közösségi oldalán hangsúlyozta, hogy rágalmazási pert indít Parászka ellen.

Mostani közleményében úgy fogalmazott, hogy tíz éven át „elnézően viselte”, amiket Parászka írt róla nyilvános oldalakon gyermekei, felesége, volt és leendő interjúalanyai szeme láttára. Nemrég pedig kézhez kapta azt, amit az ügyészségnek továbbított. ,,A munkahelyemen verbálisan megfenyegetett, aztán fizikailag megtámadott. Közvetlen fizikai kontaktusba kerültem vele a Covid-19 fertőzés idején, nem viselt maszkot és szembeköpött” – idézte a kollegája által vallottakat Kiss, aki szerint Parászka „önáldozati játszmaival” sokakat megvezetett. „Egyesek elfordultak tőlem barátilag, illetve szakmailag” – olvasható Kiss közleményében.

A rádiós szerint kollegája „áldozati szerepjátékaival a valódi nőket ért agresszió elleni és metoo küzdelmet is hitelteleníti, és komolytalanná teszi a valódi bántalmazások áldozatainak traumáját.” Mindezek mentén Kiss Dénes bejelentette: „a lejárató, hitelrontó, mocskolódó kirohanásaiért, hamis vádjaiért elindítom a rágalmazási és erkölcsi kártérítési pert Parászka Boróka ellen.”

Emlékezetes, hogy Parászka Boróka az ügyészség döntését követően is hangsúlyozta, hogy kitart korábbi állítása mellett. Nem mondott fel a munkahelyén sem, miután a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztője arra kérte. „Mivel a lelkiismeretem tiszta (…) ezt a kérést nem áll módomban teljesíteni” – fogalmazott egy hónappal ezelőtt. Bejegyzéséből az is kiderült, hogy a rádiónál fegyelmi eljárás indult ellene.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?