Eladta hatéves kisfiát egy család, 8000 lejt kaphattak a gyerekért

Gorj megyei szülők 8000 lejért adták el a hatéves kisfiút egy német családnak.

A hatóságok nyomozást indítottak, miután állítólag egy Gorj megyei kisfiút szülei 8000 lejért adtak el egy németországi családnak. A szervezett bűnözés és terrorizmus-ellenes ügyészség (DIICOT) munkatársai dolgoznak az ügyön, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság pedig már gondozásba is vette a fiú itthon maradt két kiskorú testvérét.

Illusztráció: Pexels

A kisfiút állítólag április elején, hamis papírokkal csempészték ki az országból. Jelenleg a német hatóságok őrizetében van, egészséges, a román állam pedig lépéseket tesz annak érdekében, hogy mihamarabb visszahozhassák az országba.

A fiú édesapja alkoholista, édesanyja pedig súlyos mentális problémákkal küzd. Volt már dolguk a hatóságokkal, alkohol hatása alatt keltett botrány és családon belüli erőszak ügyében is. A kérdésre, hogy hol van a kisfiú, csak annyit feleltek, hogy Németországban, de nem válaszoltak azokra a kérdésekre, hogy miként és miért került oda, valamint hogy jelenleg kinél tartózkodik. A nyomozásban részt vevő források szerint 8000 lejt kaptak a gyerekért, a hatóságok ezt az információt azonban még nem erősítették meg. A lakásban tartózkodott a gyerek két másik testvére is, egy nyolcéves kislány és egy két és fél éves kisfiú is. Őket azonnal nevelőszülőkhöz vitték, jelenleg pszichológiai kivizsgáláson vesznek részt és további orvosi vizsgálatok is várnak rájuk.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT 

Kapcsolódók

Kimaradt?