Mattrészegen kocsikázott egy férfi

Ittas vezetésen értek tetten a hatóságok egy 42 éves férfit, akinek a véralkoholszintje 2,48 ezrelék volt. A Gorj megyei férfi visszautasította az alkoholszondás tesztet – közölte kedden a Gorj Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ).

A rendőrök kórházba szállította a férfit, miután az megtagadta az alkoholszondás tesztet. Az egészségügyi intézményben biológiai mintát vettek tőle, hogy megállapítsák, mennyi alkohol van a szervezetében.

Illusztráció: Pexels

Mint kiderült, a férfi 2,48 ezrelékes véralkoholszinttel vezetett. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene ittas vezetés miatt.

Egyébként 2,5 ezrelék véralkholszint fölött már alkoholmérgezésről beszélhetünk. 2,5-3,5 ezrelék véralkoholszintnél a tudat fokozatosan elvész, a mérgezett egyre aluszékonyabb, kifejezett zavartság mellett egyre nehezebben ébreszthető. 3,5-4 ezrelék véralkoholszintnél a mérgezett kómába esik, vagyis eszméletét elveszti, ingerekre nem reagál és a reflexei sem válthatók ki. A pupilla kezdetben szűk, később az oxigénhiány miatt maximálisan kitágul. A vérnyomás alacsony, a pulzus alig tapintható, a légzés felületes. A mérgezett székletét és vizeletét maga alá engedi, magára hagyva ellátás hiányában a gyomortartalom aspirációja vagy a nyelv hátracsúszása miatt megfulladhat. A környezeti körülmények függvényében testét a kihűlés, fagyás fenyegeti. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?