Egy „tehetetlenségi erő" sodorta a kormányfői tisztségbe Ciolacut

Marcel Ciolacu kormányfő kedd este kijelentette, hogy eddig nem fontolgatta indulását a jövő évi államfőválasztáson, a tisztségével járó kihívások „elegendő elfoglaltságot" jelentenek számára.
A miniszterelnök a România TV-nek nyilatkozva elmondta, a Szociáldemokrata Pártban (PSD) sem tárgyalt még az esetleges jelöltségéről. „Jelenleg van egy megbízatásom, ami nem könnyű" - idézte az Agerpres a kormányfőt. Kérdésre válaszolva Ciolacu elmondta azt is: nem volt az életcélja, hogy kormányfő legyen, „egy tehetetlenségi erő" sodorta őt ebbe a tisztségbe.

Ciolacu elmondta: nem volt az életcélja, hogy kormányfő legyen Fotó: Marcel Ciolacu Facebook oldala

A PSD elnöke korábban azt mondta, hogy Romániának baloldali államfőre van szüksége. Ezt azzal indokolta, hogy húsz év elteltével az országnak változásra van szüksége. „Vannak olyan baloldali emberek Romániában, akik be tudják tölteni a legmagasabb állami tisztséget” – jelentette ki. Hozzátette, hogy PSD nem föltétlenül politikust fog indítani a 2024-es államfőválasztáson, a jelöltjük egy értelmiségi is lehet. „Lesz majd egy belső verseny, amelyen bárki részt vehet. Úgy szeretném módosítani a PSD alapszabályát, hogy a jelöltünk párton kívüli személyiség is lehessen” – magyarázta Ciolacu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?