Ciolacu: még nem döntöttem el, hogy indulnék-e a jövő évi elnökválasztáson

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu hétfő este kijelentette, még nem döntötte el, hogy indulna-e a jövő évi elnökválasztáson, de azt leszögezte, hogy mindenképpen egy baloldali jelöltet fog támogatni.

Az Antena3-nak nyilatkozó kormányfő elmondta, számára most a miniszterelnöki teendők ellátása jelenti a kihívást. Kifejtette: azt szeretné, ha az országnak fenntartható, kiszámítható költségvetése lenne, és sikerüljön végrehajtani a helyreállítási tervben szereplő reformokat, amelyektől Románia OECD-csatlakozása is függ.

Fotó: Agerpres

Ciolacu megjegyezte, hogy Romániának húsz év után baloldali államfőre van szüksége. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte az ország számára a szociális válságok és a társadalmi méltányosság megteremtése jelentik a nagy kihívásokat. Elmondta, a PSD-n belül és kívül is vannak olyan baloldali politikusok, akik alkalmasak az államfői tisztségre. „Először meg kell küzdenem a mostani kihívásokkal, utána tárgyalok erről a kollégáimmal” – jelentette ki a saját jelöltségéről.

Kérdésre válaszolva a kormányfő nem zárta ki, hogy a PSD jövőre választási szövetséget köt a jelenlegi koalíciós társ Nemzeti Liberális Párttal. Ennek megvalósítását nem tartja könnyű feladatnak, de szerinte el kell ismerni, hogy ez a koalíció stabilitást biztosított Romániának.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?