Díjazták Nagyvárad legjeit

Hetekkel ezelőtt hirdették meg és vasárnap zárult a sepsiszentgyörgyi mintára megszervezett Best Of Nagyvárad projekt, amely arról szólt, hogy ünnepeljék és tüntessék ki a város azon személyiségeit, akik a közönségszavazáson elnyert eredmény alapján példaképekként állíthatók a közösség elé. A nagyváradi magyarság legnagyobb egyházi, kulturális és szórakoztató rendezvénysorozata, a Festum Varadinum első napján megtartott díjátadó gálán a mintegy hétszáz jelölt közül 60-at díjazott az RMDSZ nagyváradi és Bihar megyei szervezete.

Amint Szabó József, a nagyváradi RMDSZ elnöke elmondta, nem az volt a céljuk, hogy ilyen vagy olyan szubjektív okok mentén egy-egy embert kiemeljenek, hanem az, hogy olyan példaképeket állíthassanak a nagyváradiak elé, akik megérdemlik, hogy a munkájukat, hivatásukat elismerjék, mert ezáltal „sokkal többet tesznek” a közösségükért, mint az átlagemberek. A példaképekre szükség van, és jó ha tudjuk, hogy közöttünk is élnek ilyen emberek, akikre felnézhetünk, hangzott el a vasárnap este a nagyváradi polgármesteri hivatal dísztermében megtartott díjátadó gálán.

Fotók: Festum Varadinum / Borbély Tibor

A projekt első fázisa a jelöléseké volt, ekkor mintegy hétszáz személyre érkezett javaslat, miután ezeket összesítették a szervezők, elkezdődött a szavazás, melynek végeredményét vasárnap este tudhattuk meg. Összesen tizenkét kategóriában hirdettek győzteseket (a díjazottak névsora cikkünk végén), de a második és a harmadik helyezettek sem mentek haza üres kézzel: a szervezők a kedves szavak mellett mindenkinek oklevelet állítottak ki.

Kis Balázs, akiről már a Maszolon is többször cikkeztünk

Az ünnepségen felszólalt Biró Rozália, az RMDSZ nagyváradi polgármesterjelöltje, aki kiemelte az önzetlen szolgálat és az áldozatos munka fontosságát. Mint mondta, teljesen mindegy, hogy ki mivel foglalkozik, ha azt szívvel-lélekkel végzi, és a mindennapokban az ad erőt a munkához, a küzdelmekhez, ha láthatjuk, hogy van kiért harcolnunk.

Szabó Ödön parlamenti képviselő nagyívű beszédében azt hangsúlyozta, hogy az értékes embereket akkor kell megbecsülnünk, amikor közöttünk vannak. Azok, akiknek a munkáját a Best of Nagyvárad kitüntetéssel elismerték, a közösség elismert tagjai, ezt bizonyítja az is, hogy több mint tizenötezer szavazat érkezett a jelöltekre.

A díjátadó gálán a kategória nyertese mellett a két-két második és harmadik helyezettet is jutalmazták, valamint a szervezők egyetlen különdíjat ítéltek oda. 

A Best Of Nagyvárad díjazottjai

Eladók, vendéglátásban dolgozók kategóriája: Szilágyi Róbert (első), Ambrus Zsanett (második), Csuha Norbert (második), Kanalas Beatrix (harmadik), Ackerman Ildikó (harmadik).
„Széppé tesznek minket” kategória: Szekeres Henrietta, Bónis Kozák Beáta, Dajka Edina, Zámbó-Sipos Bernadett, Ponta Bianka.
„Működővé teszik dolgainkat” kategóriája: Papp Attila, Keizer Miklós, Rifnyák Tibor István, Schmidt István Róbert, Szabó Zsolt (Szőke).
Egészségügyben dolgozók: Szarvadi Timea Tünde, Laczikó Szidónia, Cozma Beatrix, Dr. Bereczki Szilárd, Dr. Megyasszai Bíró Sándor.
Művészek, kreatív szakemberek, zenészek, énekesek, táncosok: Varga Imre, Dallos Levente, Molnár Júlia, Madarasi Csilla, Hausmann Cecília.
Pedagógusok, tanítók, oktatók, trénerek: Krasznai Tünde, Vura János, Sziraczki Katalin, Takács Zoltán, Anderkó Katalin.
Sportolók, edzők: Okos Szindy, Sas Sándor Zoltán, Harascsák Gyula, Bakó Annamária, Lukács Imre-Róbert.
Egyházi és/vagy civil elöljárók: Kondor Erzsébet, Stretea András, Konrád Katalin, Péter Hajnal Rozita nővér, Szűcs Attila.
A város biztonságáért dolgozók: Kis Balázs, Perei Tibor, Dr. Szabó Edit, Bódi László, Drimbe Sebastian.
Aktivisták, önkéntesek, szociális munkások: Braun Vanessa Jasmin, Szabó Piroska Georgeta, Bara Tünde, Herman Noémi, Lucaci Irénke.
Akik hitelesen informálnak (újságírók, vloggerek, bloggerek, fotósok, videósok): Mama Rezidencia vlog, Pap Zsolt, Villányi Zoltán, Jósa Attila Péter, Szatmári Ferenc.
„Minden, ami az előző kategóriákból kimaradt”, de a közösség szempontjából fontos munkát végez: László Zoltán, Csepregi Janka-Zsófia, Talmács Krisztina, Szilágyi Ibolya, Kőrösi Imre.

A szervezők egyetlen különdíjat adtak át, ezt Talmács Krisztina kapta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?