Vádat emeltek a tanárát megkéselő nagyváradi diáklány ellen

Minősített emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Bihar megyei törvényszéki ügyészség az ellen a 16 éves diáklány ellen, aki november végén megkéselt egy pedagógust a nagyváradi Traian Vuia Gimnáziumban, az iskolaigazgató irodájában.

Illusztráció | Fotó: Borsi Balázs

Az azóta vizsgálati fogságban lévő fiatal és barátja azt állítják, hogy a henteskéssel leszúrt pedagógus kikezdett a lánnyal, ugyanakkor mindkét fiatalnak nézeteltérése akadt a 41 éves férfival. A tanár felvigyázó volt a tanintézet bentlakásában, ahol a lány lakott és bepanaszolta a vezetőségnél miután rajtakapta a szobájában a barátjával. Emlékezetes az is, hogy a 15 éves fiút ki is csapták a bentlakásból a szabályok megsértése miatt.

A lány előre megfontolt gyilkossági szándékára utal, hogy amikor édesanyjával behívatták az igazgató irodájába – ahol megemlítette, hogy a tanár kikezdett vele – kikéredzkedett a mosdóba, majd amikor visszatért a kabátja újából elővette a kést, amivel hátba szúrta a tanárt.

A pszichiátriai vizsgálat alapján beszámítható állapotban volt, amikor a tettét elkövette, ezért a hatóságok most bíróság elé állítják. A minősített emberülési kísérletet tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?