Dan Barna: a reformokban egyetért a koalíció, csak azok gyakorlatba ültetését látjuk másképp

A kormánykoalíciót alkotó mindhárom párt meg akarja valósítani a felvállalt reformokat, a gond ezek végrehajtásának sebességgel van – vélekedett Dan Barna miniszterelnök-helyettes, az USR–PLUS társelnöke.

A Digi 24 csütörtök esti műsorában a politikus kifejtette: szerette volna, hogy bizonyos kollégái a koalícióból valamivel gyorsabban haladjanak a projektek megvalósításában, de nem kívánta megnevezni őket. „A változásra és reformra való törekvés megvan a kormánykoalíció mindhárom pártjában, a sebességről alkotott elképzelések különböznek” - szögezte le a kormányfő-helyettes.Dan Barna | Fotó: Agerpres

Barna az állam kisebbségi tulajdonában lévő vállalatok állami részesedésének értékesítéséről szóló törvénytervezet elfogadásának késleltetését hozta fel példaként, kifejtve, a jogszabály hatályba lépése lehetővé tette volna néhány állami vállalat tőkésítését, de az elakadt a parlamentben. „Ennek a reformnak már meg kellett volna valósulnia. Ősszel meg is fog történni, de veszítettünk néhány hónapot” – szögezte le.

Véleménye szerint ugyanakkor nagyon késlekedik az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészség (SIIJ) felszámolása, a különnyugdíjak eltörlése vagy a kétfordulós polgármester-választás bevezetése. „Úgy vélem, hogy amint sikerül megvalósítanunk néhányat a reformokból, a koalíció számára minden feltétel adott, hogy 2024-ig kitartva modernizálja Romániát” – tette hozzá Barna.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?