Barna: a PNL-n belül verseny folyik azért, ki tör több borsot az USR PLUS orra alá

Dan Barna kormányfőhelyettes hétfőn úgy nyilatkozott, jelenleg a PNL-n belül azért folyik a versengés, hogy ki tör több borsot az USR PLUS orra alá. Hozzátette ugyanakkor, hogy amíg létezik a kormányt támogató többség, addig minden döntést tiszteletben fog tartani, amit a liberálisok hoznak majd meg a kongresszusukon.

"Nincs mit hozzáfűznöm ahhoz, hogy a PNL-n belül verseny folyik azért, ki tör több borsot az USR PLUS orra alá. Ezt mindannyian látjuk. Várom, hogy lejárjon ez a szuperszeptember, amikor mindhárom párt választásokat tart, és határozottabban térjünk vissza a kormányprogramhoz, annak reformjaihoz. A többi a kampányretorika része" - jelentette ki Dan Barna.

A kormányfőhelyettest arra reagáltatták az újságírók, hogy Cristian Ghinea európai alapokért felelős miniszter korábban felvetette az USR PLUS kormányból való kivonulásának lehetőségét amiatt, hogy a PNL vezetői támadó kijelentéseket tettek Dan Barnáról, az USR PLUS elnökéről. "Már többször elmondtam: az lenne a legegyszerűbb, ha kivonulnánk a kormányból, csakhogy a román állampolgárok bizalmat szavaztak az USR PLUS-nak, a kormányba és a parlamentbe küldtek minket, arra kértek, hogy harcoljunk Romániáért. Amíg van rá megoldás, amíg úgy érezzük, hogy hozzá tudunk járulni ahhoz a változáshoz, amelyre kétségbeesett szüksége van az országnak, addig folytatni fogjuk ezt a harcot" - mondta Barna.

Kapcsolódók

Kimaradt?