banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Az USR PLUS kongresszusán csak beoltott küldöttek vehetnek részt

Fotó: AgerpresDan Barna, az USR PLUS társelnöke hétfőn közölte, hogy a párt kongresszusán csak a COVID ellen beoltott küldöttek vehetnek részt. A beoltatlan küldötteket olyan személyekkel fogják helyettesíteni, akik megkapták a vakcinát, az online szavazás nem engedélyezett - tájékoztatott a politikus az USR PLUS országos politikai bürójának ülése után.

Barna beszámolója szerint a hétfői tanácskozáson szóba került a járvány negyedik hulláma. Mint fogalmazott, a hamis biztonságérzet időszaka után kezd egyértelművé válni, hogy a közeli országokhoz hasonlóan Romániában is növekedni fognak az esetszámok a jóval fertőzőbb Delta vírustörzs miatt.

A párt országos vezetősége eldöntötte, hogy sem az augusztus 28-i politikai bizottsági ülésen, sem az október 2-3-ára tervezett kongresszuson nem vehetnek részt beoltatlan személyek. "Az USR PLUS üzenete világos: Románia csak az oltás révén tud megszabadulni a bolygót gyötrő pandémiától. Ez a párt vezetőinek felvállalt álláspontja, és ehhez következetesen ragaszkodunk, a velünk szemben megfogalmazott szemrehányások dacára is" - tette hozzá az USR PLUS társelnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?