Csíkszeredában a legolcsóbb az élet a megyeszékhelyek közül

Sepsiszentgyörgy és Szatmárnémeti a közepesen drága városok közé tartoznak, Marosvásárhely a drágábbak egyike, Kolozsvárnál pedig csak Bukarestben nehezebb megélni.

A helyi fogyasztói árak, az álbérletekárai és az átlagbérek alapján a Hotnews hírportál annak alapján rangsorolta a romániai megyeszékhelyeket, hogy mennyire könnyű megélni bennük. A legolcsóbb városnak Csíkszereda bizonyult. A hargitai megyeszékhely nem csupán az általános megélhetés szempontjából a legolcsóbb, az albérletekért is ott kell a legkevesebbet fizetni.

Az általános rangsorban Teleorman székhelye, Alexandria a második, a harmadik pedig Beszterce. Ha  hinni lehet a statisztikai adatoknak, irigylésre méltó helyzetben vannak  Nagybánya (7. hely) és Nagyvárad (8.) lakói is. Sepsiszentgyörgy a középmezőnyben tanyázik, akárcsak a kicsivel drágább Szatmárnémeti. Marosvásárhely a tizedik legdrágább város, vagyis az árak viszonylag magasak a fizetésekhez képest.

A megélhetés Bukarestben a legnehezebb, annak ellenére, hogy az átlagbér a fővárosban a legmagasabb. A második legdrágább megyeszékhely Kolozsvár, melyet közvetlenül Brassó követ, majd pedig Iași, Temesvár és Nagyszeben következik. A Hotnews az Országos Statisztikai Intézet (INS) és az imobiliare.ro portál adatait használta fela rangsor elkészítéséhez.

(Nyitókép: Gábos Albin)

Kapcsolódók

Kimaradt?