banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Csak a veszélyes egyedeket ártalmatlanítanák: medvét fényképezett az út mellett Tánczos Barna

A medvék azonnali ártalmatlanítását lehetővé tévő intézkedések csak az emberi életre veszélyt jelentő egyedek esetében lesznek érvényesek, nyomatékosította hétfőn Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter, aki útban Bukarest felé, Sepsibükszádon áthaladva az E578-as európai út közelében pillantott meg egy medvét.

A békésen élelmet kereső vadállatról egy képet is megosztott a miniszter hozzátéve, hogy az ilyen egyedek esetében nem indokolt a kilövés, csupán vissza kell zavarni őket az erdőbe.

„Ma reggel Bukarest felé haladva Sepsibükszád településen találkoztam ezzel a medvével. Nem ijedt meg az autóktól és az emberek jelenlététől sem” – osztotta meg hivatalos közösségi oldalán a szaktárca vezetője.

Tánczos Barna azt írta, hogy a minisztérium által kidolgozott jogszabálytervezetben előírt azonnali beavatkozás értelmében: amennyiben „az állat lakott településeken alkalmanként megfigyelhető” és „nem riad el az emberi jelenléttől”, akkor ez a jelenség a kevésbé veszélyes kategóriába lesz sorolható és „elhajtással távolítható el” a településről.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?