Ciucă: Külön indul az elnökválasztáson az PSD és a PNL

Nicolae Ciucă szerdán megerősítette, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) saját jelöltet indít az államelnök-választáson.

A PNL központi székházában nyilatkozó pártelnököt megkérdezték az újságírók: számít-e arra, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) őt fogja támogatni az államelnök-választáson. Ciucă azt felelte, hogy a pártoknak a saját választóikat kell mozgósítaniuk, és önállóan kell dönteniük arról, hogyan vágnak bele az államelnöki és a parlamenti választásokba. Emlékeztetett arra, hogy a két kormánypárt külön-külön elért eredménye összesítve meghaladja a közös listájuk támogatottságát.

Foto: Agerpres

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tart-e egy olyan forgatókönyvet, amely szerint ő foglalja el az államelnöki, Marcel Ciolacu pedig a miniszterelnöki tisztséget, Ciucă kijelentette: ez a választók akaratától függ, de az utóbbi három év tapasztalata azt igazolja, hogy szilárd parlamenti többségre van szükség a válságos időszakok leküzdéséhez.

Úgy vélekedett, hogy a PSD-PNL koalíció a jövőben is működőképes marad, még akkor is, ha az államelnök-választáson Marcel Ciolacu lesz az egyik kihívója.

„Ez politikai megmérettetés, ne számítsunk tangózásra” – nyilatkozta az elnökválasztási kampányról a PNL elnöke, hozzátéve, hogy a következő választási kampányokban is a projektekre és célkitűzésekre fognak koncentrálni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?