Ciucă: a PNL érettségről tett tanúbizonyságot, a belső viszályok ideje lejárt

Nicolae Ciucă miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke kijelentette a párt Országos Tanácsának pénteki ülése után, hogy a belső viszályok ideje lejárt, a küldöttek érettségről tettek tanúbizonyságot.

Ciucă azt mondta, az ülésen elfogadott állásfoglalás értelmében a PNL az értelmiségi, a szakmai és az akadémiai réteggel, valamint a civil társadalommal való kapcsolatok erősítésén fog dolgozni Románia modernizálása érdekében.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy a PNL nagyobb figyelmet fordít a jövőben a határon túli román állampolgárokra, erre külön struktúrákat hoznak létre minden területi szervezeten belül. A liberális elnök által vezetett megyei tanácsoknál külön iroda foglalkozik majd a határon túl élő román állampolgárok ügyeivel.

Fotó: gov.ro

Mint írtuk, Dan Motreanu európai parlamenti képviselőt választotta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Országos Tanácsa a politikai stratégiáért felelős első alelnöki tisztségbe, Lucian Bode belügyminiszter a párt főtitkára, Virgil Guran szenátor pedig a védelemért és nemzetbiztonságért felelős alelnök lett.

Florin Cîţu még áprilisban jelentette be, hogy lemond a PNL elnöki tisztségéről. Kongresszusi beszédében a távozó pártelnök arra kérte utódját, hogy ne feledkezzen meg a liberális választókról. Szerinte a PNL azért került kormányra, mert a választók bizalmat szavaztak a liberális elveknek, többek között annak az előírásnak, hogy a beruházások éves szinte érje el a GDP 7 százalékát. Emlékeztetett arra, hogy tavaly a vártnál nagyobb volt a román gazdaság növekedése, de idén már szerinte szemlátomást romlott a gazdaság helyzete. Ez szerinte a kormányzás teljesítményén múlott.

A szenátusi elnök megismételte, hogy kényelmetlen volt számára annak idején az összefogás a Szociáldemokrata Párttal (PSD), és sajnálja, hogy nem akkor mondott le, amikor a liberálisok szövetkeztek a szociáldemokratákkal. „Az lenne a jó, ha a PNL nem veszítené el az identitását, és a kormányprogramban megőriznék a liberális intézkedéseket” – jelentette ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?