banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Dan Motreanu EP-képviselő lett a PNL első alelnöke, Lucian Bode a párt főtitkára

Dan Motreanu európai parlamenti képviselőt választotta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Országos Tanácsa a politikai stratégiáért felelős első alelnöki tisztségbe, Lucian Bode belügyminiszter a párt főtitkára, Virgil Guran szenátor pedig a védelemért és nemzetbiztonságért felelős alelnök lett.

Dan Motreanu | Képernyőmentés Facebook-közvetítésrőlDan Motreanu 736 szavazatot kapott, öt voksot érvénytelennek nyilvánítottak; Lucian Bodéra 606-an szavaztak, 40 szavazatot kellett érvényteleníteni. Virgil Guran 459 támogató szavazatot, ellenjelöltje, Vergil Chiţac 129 szavazatot kapott, 50 voks érvénytelen volt.

Az ülés során Virgil Popescu energiaügyi miniszter visszavonta a politikai stratégiáért felelős első alelnöki tisztségre, Ben Oni Ardelean és Sorin Moldovan pedig a védelemért és nemzetbiztonságért felelős alelnöki tisztségre benyújtott jelölését. A PNL főtitkári tisztségére Lucian Bode belügyminiszter volt az egyetlen jelölt.

A Brassópojánán tartott küldöttgyűlésen az új vezetőségi tagokat választotta meg a kisebbik ormánypárt, miután a PNL április 10-i rendkívüli kongresszusán Nicolae Ciucă kormányfőt választották meg pártelnöknek. A rendkívüli kongresszust azért kellett összehívni, mert az ősszel elnökké megválasztott Florin Cîţu április 2-án lemondott a tisztségről. Szintén április 2-án mondott le tisztségéből Dan Vîlceanu főtitkár.

Kapcsolódók

Kimaradt?