banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Cîţu: megfelelő átoltottság mellett nem lenne negyedik hullám

Romániában nem kellene a koronavírus-járvány egy esetleges negyedik hullámáról beszélni, amíg az ország megfelelő mennyiségű vakcinával rendelkezik, és bárki előjegyzés nélkül beoltathatja magát – szögezte le csütörtökön Florin Cîţu kormányfő.

„A kormány szempontjából mindent megtettünk, hogy az oltáskampány sikeres legyen. Nem a kormány oltáskampányáról van szó, hanem az élet kampányáról, a normalitáshoz való visszatérés kampányáról. Csak immunizálással térhetünk vissza a normalitáshoz. Mind hallom emlegetni a negyedik hullámot. Nem kellene a negyedik hullámról beszélni Romániában. Ha be akarjuk oltatni magunkat, beoltatjuk, az oltás nem kötelező, de ha beoltatjuk magunkat, nem lesz negyedik hullám. (...) A lakosságnak tudnia kell, hogy bárhol, bármikor beoltathatja magát, és így elkerülhetjük a negyedik hullámot” – fejtette ki Florin Cîţu Gyulafehérváron tartott sajtótájékoztatóján.

Románia volt az első ország az Európai Unióban, amely lehetővé tette, hogy az emberek előjegyzés nélkül mehetnek oltatni, és bármelyik vakcinát felvehetik, nyomatékosította a miniszterelnök.

(Címlapkép: gov.ro)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?