Bírósághoz fordult az egészségügyi dolgozó, akinek a manikűr miatt vonták le a bérét

Beperelte a kézdivásárhelyi kórházat egy asszisztensnő, mert 10 százalékos bérlevonással sújtották, amikor – a munkáltató szerint nem megfelelő – manikűrrel jelent meg a munkahelyén. A Kovászna Megyei Törvényszék alapfokon írásos figyelmeztetésre enyhítette a szankciót.

Vasile Neagovici, a Sanitas egészségügyi szakszervezet megyei fiókjának elnöke a Maszol megkeresésére elmondta: ez egy elszigetelt eset, az ágazatban dolgozók betartják a köröm-, hajviseletre, ékszerészviselésre vonatkozó belső szabályzatokat.

Az esetről, amely még a tavaly történt a ziare.com portál számolt be. Vasile Neagovici érdeklődésünkre elmondta, hogy az érdekvédelmi szervezet képviseli a tagjait a munkaügyi perekben a bíróságon. Nem vonták kétségbe, hogy az alkalmazott tévedett, amikor nem előírásszerűen jelent meg a munkahelyén, ám a szankciót túlzottnak vélik; enyhítő körülménynek a figyelembe kellett volna vennie a munkaadónak, hogy addig nem követett el semmilyen vétséget – tette hozzá.

A felperes arra hivatkozva kérte a bíróságon a bérmegvonásra vonatkozó határozat semmissé nyilvánítását, hogy az sérti a munkatörvénykönyvet, aránytalan az elkövetett szabálysértéshez képest. A munkaadó viszont azzal védekezett, hogy a szankció kirovása előtt két alkalommal szóban felszólították az alkalmazottat, hogy az előírásnak megfelelő körmökkel jelenjen meg a munkában, erre azonban nem volt hajlandó, sőt a fegyelmi bizottság elé is festett körmökkel állt.A kép illusztráció | Fotó: Pixabay

Az egészségügyi szabályzat előírja, hogy orvosok és az ápoló személyzet a megfelelő kézhigiénia érdekében nem viselhet gyűrűt, karkötőt, karórát, egyéb ékszert, az egészségügyi egységekben tilos a hosszúra növesztett, lakkozott köröm, vagy a műköröm. A kórház vezetősége arra hivatkozott, hogy a dolgozó megszegte a fertőzések ellenőrzés alatt tartására és megelőzésére vonatkozó kötelezettségeit, a figyelmeztetések ellenére sem vetette alá magát a szabályzatnak.

Évente kevesebb, mint tíz alkalommal fordulnak bírósághoz az egészségügyi alkalmazottak munkaügyi szankcióit megfellebbezve – mondta kérdésünkre Vasile Neagovoci. Kifejtette, hogy ezzel párhuzamosan több száz pert indítanak a bérkövetelések miatt, amikor a kórházak nem tudják alkalmazni a pótlékokra vonatkozó előírásokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Vasile Neagovoci tizennégy éve áll a szakszervezet élén, ebben az időszakban ez az első ilyen ügy, amikor a nem előírásos viseletért kapott szankciót egy alkalmazott. A panaszos egy családi ünnepségre készült, azért jelent meg manikűrrel a munkahelyén, addig nem volt a viselkedésére panasz, és túlzottnak találta a bírság mértékét – állította az érdekvédelmi bizalmi. Az egészségügyi dolgozók általában betartják a belső rendszabályzatot, az előírásokat, ritkán van szükség szankciókra. A szakszervezet minden esetben képviseli a tagok érdekeit, általában a fegyelmi bizottság előtt megoldódnak ezek az ügyek, az érintettek elismerik, ha hibáztak, így nem kerülnek bíróságra. A törvényszék enyhített a szankción, az indoklást várják, és akkor kiderül, hogy valamelyik fél fellebbez-e a döntés ellen – mondta Vasile Neagovici.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?