Sokkolóval ment munkába a közegészségügyi hatóság gazdasági igazgatója – bűnügyi eljárás indult

Bűnügyi eljárást indított a rendőrség az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnál (DSP) történt munkahelyi konfliktus miatt, ugyanis Pénzes Gyula György gazdasági igazgató elektromos sokkolóval és paprikasprayjel ment be a munkahelyére, előbbi eszközt pedig „kipróbálta” az egyik munkatársán – számolt be az Agerpres.

Az eset még kedden történt, amikor a gazdasági igazgató egy hónapnyi (beteg)szabadság után tért vissza az irodába. A rendőrséget a DSP egyik alkalmazottja hívta ki, a 112-es segélyhívószámon téve bejelentést. Az intézmény több dolgozója azt mondta a hírügynökségnek, hogy Pénzes korábban is konfliktusba keveredett több beosztottal.

Tény, hogy az elmúlt hónapban Pénzes Gyula György a közösségi oldalán több félreérthető, a vezetőséggel szembeni konfliktusra utaló bejegyzést tett közzé, a legtöbbet Constantin Cătană volt vezérigazgatónak címezve.

Az aradon.ro hírportál szerint Pénzes azt mondta a rendőröknek, hogy önvédelemből vitte magával a sokkolót és a paprikasprayt. Szintén a hírportálnak nyilatkozó DSP-alkalmazottak azt mondták, hogy Pénzes agresszívan viselkedett, már amikor belépett az irodába, csúnyán visszaszólt az őt üdvözlő munkatársnak, majd rövid szóváltás után Constantin Cătană kezéhez érintette a sokkolót, aki visszahőkölt, és azt kérdezte, hogy „meg akarsz öni?!”

Cecilia Irimie vezérigazgató számon kérte a gazdasági igazgatón a tettét, és felszólította, hogy ne fenyegetőzzön a sokkolóval és a paprikasprayjel, de addigra a többiek kihívták a rendőröket, akik minden érintettet bevittek kihallgatásra. A DSP-től származó információk szerint Pénzes később visszament a hivatalba, és több kollégának a szemére hányta, hogy hamisan tanúskodott.

A DSP-nek otthont adó irodaépület az alábbi Google Maps-felvételen látható:

Cătană és Pénzes konfliktusa nem újkeletű, egyes híresztelések szerint a volt vezérigazgató korábban bántalmazta is a gazdasági igazgatót, de azt nem tudni, mi vezetett a tettlegességig. Constantin Cătană nevére akkor figyelt fel a közvélemény, amikor a koronavírus-járvány elején nyomdafestéket nem tűrő hangnemben szidta a beosztottakat, akiknek nem akarózott a határátkelőhelyeken felállított járványügyi ellenőrző pontokon szolgálatot teljesíteni, az eligazításon elhangzottakról pedig titokban videófelvétel készült, amit a közösségi oldalakon hoztak nyilvánosságra. Cătană utólag lemondott a tisztségről, de az intézmény kötelékében maradt, és a humánerőforrás osztályt vezeti.

A Sanitas egészségügyi szakszervezet kérte a szakminisztériumot, hogy indítson vizsgálatot a megyei közegészségügyi igazgatóságnál a munkakörülmények miatt. A DSP alkalmazottai azt mondták, hogy a feszültség körülbelül négy hónapja tart, kérték a minisztérium közbelépését is, de eddig nem történt semmi; mint fogalmaztak, „félnek munkába menni”.

Próbáltuk elérni Pénzes Gyula Györgyöt telefonon, de nem válaszolt. Ha sikerül kikérnünk a véleményért az ügyről, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?